
Krem brûlée zwykle kojarzy nam się ze słodkim deserem. A czy pomyślelibyście, że można go przygotować na słono?
Każdy z Was, gdy myśli o kremie brûlée to przychodzi mu na myśl wyjątkowo kremowy i słodki deser. Nie tym razem – tym razem powstał wyjątkowo oryginalny lunch. Kremowa konsystencja, wytrawny smak parmezanu i pomidorów suszonych w połączeniu z niezastąpionym w tym daniu majerankiem dadzą wyśmienity efekt. Całość wykończona klasycznie skarmelizowanym cukrem. W połączeniu ze świeżą, wiosenną sałatką będzie przepysznie. Koniczeni spróbujcie takiego połączenia!
Składniki:
- 500 ml śmietanki 30%
- 50 g tartego parmezanu
- 2 jajka
- 50 g naturalnego serka śmietankowego
- 5-6 kawałków Suszonych pomidorów Smak
- 2-3 duże liście sałaty rzymskiej
- 1-2 rzodkiewki
- 5 pomidorów koktajlowych
- 2 garści roszponki
- 2 łyżki cukru brązowego
- do smaku: Majeranek suszony, Sól morska Prymat
Sos vinaigrette:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- ½ łyżeczki cukru
- do smaku: Pieprz czarny, Zioła prowansalskie Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.