Doradca Smaku VIII: Dorada na szpinaku z kurkami, odc. 12

Dorada to ryba, która słynie z małej ilości ości i soczystego, delikatnego w smaku mięsa. Michel Moran zna przepis, który z pewnością spodoba się nawet wybrednym podniebieniom. Wystarczy wiedzieć, z jakimi składnikami ta ryba komponuje się wyjątkowo smacznie.
Szpinak, aromatyczny ser i pyszne kurki to dodatki, na które postawił znany kucharz. W jego wykonaniu dorada smakuje wyśmienicie, a przygotowanie tej potrawy pochłonie mniej naszego czasu niż się spodziewamy!
A inne, warte zapamiętania, przepisy poznacie, śledząc program "Doradca Smaku" – od poniedziałku do czwartku o 20:10 na antenie TVN.
Składniki:
2 całe dorady
1 cebula
100 g kurek
50 g sera roquefort (lub innego sera pleśniowego)
2 łyżki masła
150 g szpinaku baby
½ szklanki śmietany 30%
oliwa z oliwek
do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Pieprz cytrynowy, Kmin rzymski mielony, Gałka muszkatołowa cała Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się