
Idealne na drobną przekąskę w ciągu dnia, drugie śniadanie do pracy czy szkoły - chrupiące cebulaki, tym razem z cebulą i cukinią. Cebula o nietypowym, słodkawym smaku, przełamie mocny smak rukoli.
Jakie jeszcze nadzienie moglibyście dodać do tego rodzaju ciasta wytrawnego?
Oglądajcie program jeszcze tylko jutro - to już ostatni odcinek "Doradca Smaku" w tym sezonie.
Chrupiące cebulaki z twarogiem
Ilość osób: 6
Składniki:
- 6–8 cebuli
- olej do smażenia
- 1 cukinia
- 500 g twarogu półtłustego klinek Mazurski Smak
- ½ kg mąki pszennej + do wałkowania ciasta
- 250 g masła Łaciate
- oliwa do dekoracji
- garść rukoli do dekoracji
- do smaku: Kminek cały, Sól morska, Pieprz czarny, Papryka słodka mielona, Majeranek suszony Prymat
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDZIECIE TUTAJ.