Doradca Smaku VII: Tortilla na dwa sposoby, odc. 39

Idealnie sprawdzi się jako przekąska na wieczór spędzony w gronie znajomych, a także może zastąpić tradycyjny obiad. Tortilla to proste i szybkie danie kuchni meksykańskiej, które pokochał cały świat. W dodatku można ją przyrządzić na tysiąc sposobów - w zależności od naszych upodobań smakowych.
Michel Moran w kuchni "Doradcy Smaku" zaprezentował własną, kulinarną interpretację tego popularnego dania. Przygotowanie tortilli w dwóch wersjach - z kurczakiem oraz z łososiem to świetny pomysł, dzięki któremu każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie. Do tego kilka dodatków, które najczęściej mamy pod ręką i wyjątkowa przekąska gotowa. Przygotujcie się na to, że Wasi goście i domownicy będą prosić o dokładkę.
Składniki:
500 g mąki
½ l maślanki
2 piersi z kurczaka (500 g)
200 g łososia wędzonego
200 g serka naturalnego
1 czerwona papryka
6-7 pomidorów koktajlowych
1 zielony ogórek
mix sałat z rukolą
2 łyżki Kaparów Smak
125 ml śmietany 30%
olej rzepakowy
Do smaku: Papryka słodka wędzona, Pieprz biały mielony, Zioła prowansalskie, Sól morska Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się