Deser, który uwielbiają wszyscy. Pasuje na każdą rodzinną okazję, a smak można dowolnie zmieniać w zależności od dodatków, jakie wybierzemy. Co Michel tym razem przygotował? Sernik na zimno z aromatyczną polewą z morelami.
Desery serwowane na zimno kojarzą się nam z letnimi popołudniami, jednak znakomicie sprawdzają się także w innych porach roku, gdy po prostu nie mamy zbyt wiele czasu na pieczenie ciast. To świetny sposób na przygotowanie pysznego deseru, który z pewnością ucieszy nie jednego gościa. Baza jaką jest ser daje nam wiele możliwości. Możemy taki sernik podać z galaretką, owocami lub polewą. Wszystko zależy od naszej fantazji.
Składniki:
750 g (3 opakowania) twaróg półtłustego,
250 ml śmietanki 30%,
30 g suszonych moreli,
6 świeżych moreli,
1 cytryna,
100 ml soku z cytryny,
300 ml miodu,
2 łyżki cukru pudru,
Świeża mięta do dekoracji,
10 g Żelatyny Prymat,
1/3 szklanki wody
Do smaku: Goździki całe (6 szt.), Cukier z prawdziwą wanilią (1 łyżka płaska), Cynamon mielony Prymat (1 łyżeczka płaska).
PRZEPIS DOSTĘPNY JEST TUTAJ.
Więcej przepisów na serniki na zimno znajdziecie TUTAJ.