Chciało by się powiedzieć, że schab dobry jest od święta, a tymczasem z powodzeniem spisze się podczas codziennego obiadu. Dziś wystąpi w aromatycznych dodatkach.
Jak słyszycie o pieczonym schabie to pewnie od razu myślicie, że nie macie na to czasu. Błąd! Dzisiejszy przepis to dowód na to, że schab pieczony możecie przygotować w domu bez większego wysiłku. Michel Moran przyrządził dzisiaj wersję schabu pieczonego w aromatycznych, warzywnych dodatkach. Soczysty i piękny, przyprawiony na ostro z pewnością rozgrzeje domowników podczas chłodnych, jesiennych obiadów.
Polecam - zamiast tłuczenia kotletów - aromatyczny, pieczony schab z warzywami:
Składniki:
600 g schabu wieprzowego,
2 marchewki,
1 pietruszka,
2 cebule,
5 średnich ziemniaków,
40 ml białego wina,
400 ml śmietany 30%,
Olej rzepakowy do smażenia,
Musztarda francuska Prymat,
Do smaku: Imbir mielony, Papryka ostra, Kolendra cała, Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
PRZEPIS DOSTĘPNY JEST TUTAJ.
Więcej przepisów na schab znajdziecie TUTAJ.