Doradca Smaku VII: Pieczony łosoś z ratatouille, odc. 8

14.09.2017
Doradca Smaku VII: Pieczony łosoś z ratatouille, odc. 8

Michel Moran przygotowuje danie z naprawdę dużej ryby! Łosoś z sosem i ratatouille to potrawa dla prawdziwych smakoszy!

 

Mimo wielu składników proces przygotowania nie jest wcale bardzo skomplikowany. To danie atrakcyjne również ze względów estetycznych, różowe mięso łososia w połączeniu z białym sosem i ratatouille o jesiennych barwach wspaniale prezentuje się na talerzu. Spróbujcie przyrządzić je sami. Smacznego!

 

Doradca Smaku VII: Pieczony łosoś z ratatouille, odc. 8

 

Lista składników:

900 g filetu łososia,
2 pomidory malinowe,
1 papryka,
2 białe cebule,
1 cukinia,
1 bakłażan,
30 ml białego wina,
100 ml śmietany 30%,
masło,
olej,
Krem chrzanowy Smak,
Pieprz cytrynowy mielony Prymat,
Cząber suszony Prymat,
Estragon suszony Prymat,
Świeża bazylia do dekoracji,
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.

Przepis znajduje się TUTAJ

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 17.09.2017 14:30
Bardzo smaczne danie
bietka 15.09.2017 08:40
bardzo smakowite : )
jejkuchnia 14.09.2017 20:53
Przepyszne danie. :)
prymat