Doradca Smaku VII: Pieczony łosoś z ratatouille, odc. 8

Michel Moran przygotowuje danie z naprawdę dużej ryby! Łosoś z sosem i ratatouille to potrawa dla prawdziwych smakoszy!
Mimo wielu składników proces przygotowania nie jest wcale bardzo skomplikowany. To danie atrakcyjne również ze względów estetycznych, różowe mięso łososia w połączeniu z białym sosem i ratatouille o jesiennych barwach wspaniale prezentuje się na talerzu. Spróbujcie przyrządzić je sami. Smacznego!
Lista składników:
900 g filetu łososia,
2 pomidory malinowe,
1 papryka,
2 białe cebule,
1 cukinia,
1 bakłażan,
30 ml białego wina,
100 ml śmietany 30%,
masło,
olej,
Krem chrzanowy Smak,
Pieprz cytrynowy mielony Prymat,
Cząber suszony Prymat,
Estragon suszony Prymat,
Świeża bazylia do dekoracji,
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Przepis znajduje się TUTAJ
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się