Doradca Smaku VII: Mus czekoladowy z malinami, odc. 37

Desery czekoladowe mają to do siebie, że uwielbiają je wszyscy - niezależnie od wieku. Michel Moran przygotował trójwarstwowy mus na bazie śmietanki, czekolady, serka waniliowego, a także pysznych malin. Nie zapomniał też o aromatycznych dodatkach, które sprawiają, że smak deseru jest naprawdę wyjątkowy.
Obok takiej pyszności nie można przejść obojętnie! Puszysty mus czekoladowy z odrobiną papryczki chili, prażonymi orzechami i migdałami oraz malinami na długo zostanie nam w pamięci. Ta słodkość bez wątpienia zachwyci wszystkich łasuchów i miłośników eleganckich deserów serwowanych na zimno. Jesteście ciekawi, jak go przygotować? Sprawdźcie autorski przepis Michela Moran!
Składniki:
135 g malin
4 jajka
250 ml śmietanki 30%
25 g masła
20 g blanszowanych migdałów
20 g blanszowanych orzechów laskowych
200 g serka waniliowego
1 łyżka cukru pudru
200 g gorzkiej czekolady
Do smaku: Cynamon mielony, Gałka muszkatołowa, Papryka słodka wędzona, Chili pieprz cayenne Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się