Doradca Smaku VII: Krem z zielonych warzyw, odc. 3

Seler naciowy, brokuły, szalotka i zielony groszek – to składniki pysznego i aromatycznego kremu z zielonych warzyw. Taka zupa nie tylko świetnie smakuje, ale także pięknie się prezentuje!
Robi się już coraz chłodniej, dlatego częściej mamy ochotę na ciepłe zupy. Kremy to świetna propozycja dla wszystkich ceniących wyjątkowy smak i apetyczną, gęstą konsystencję. Michel Moran pokazuje, że przygotowanie kremu warzywnego wcale nie musi być trudne. Polecamy!
Składniki:
200 g świeżego zielonego groszku
½ główki brokuła
1 l wywaru warzywnego
5 średnich łodyg selera naciowego
4 szalotki
1 cytryna
40 g masła
100 ml śmietany 30%
3 Liście laurowe suszony Prymat
kilka ziaren Ziela angielskiego całego Prymat
do: smaku: Lubczyk suszony, Koperek suszony, Tymianek suszony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Przepis znajdziecie TUTAJ
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się