Doradca Smaku VII: Filet z indyka z borowikami, odc. 4

Wyjątkowy i niepowtarzalny smak borowików, a do tego delikatny filet z indyka. To danie to prawdziwy rarytas, który może stać się hitem naszych jesiennych posiłków.
Michel Moran pokazuje, jak szybko i łatwo przygotować mięso, przyrządzić gęsty i aromatyczny sos z grzybów i jak odpowiednio zapiec makaron, by stał się pysznym dodatkiem do całości. Zapraszamy na filet z indyka z borowikami!
Składniki:
400 g filetu z indyka
400 g borowików
3 szalotki
500 ml śmietanki 18%
400 g makaronu
40 g sera żółtego
4 małe blanszowane marchewki
ok. 3 łyżek masła extra
2-3 łyżek oleju
Chrzan tarty Smak
Do smaku: Gałka muszkatołowa cała, Liść lubczyku suszony, Pieprz czosnkowy mielony, Sól morska Prymat.
Przepis znajduje się TUTAJ
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się