Doradca Smaku VII: Antrykot w sosie musztardowym, odc. 31

Może się wydawać, że mięso wołowe trudno przyrządzić tak, by było miękkie i soczyste. Sekret tkwi jednak w dobraniu odpowiedniego kawałka mięsa i jego przyrządzeniu. Może to być polędwica wołowa, lub antrykot, który po usmażeniu utrzyma swoją miękkość i soczystość.
Przed usmażeniem antrykot należy posolić. A jaki jest Wasz sekret na pyszny i soczysty antrykot? Podajcie w komentarzach swoje sprawdzone przepisy z serwisu DoradcaSmaku.pl.
Składniki:
2 steki antrykotu wołowego (ok. 450 gramów)
1 kabaczek
1 szalotka
7 pomidorów koktajlowych
60-70 g masła
100 ml białego wina wytrawnego
150 ml śmietany 30%
olej słonecznikowy
1 łyżeczka Musztardy rosyjskiej Prymat
do smaku:
Gorczyca biała cała,
Estragon suszony,
Pieprz biały mielony,
Sól morska Prymat
Cały przepis dostępny jest tutaj.
Komentarze (1)