Andrzej Polan uwielbia zmieniać zwykłe produkty w wyjątkowe dania. Dzisiaj przyszła kolej na popularną kaszę jaglaną. Jeszcze kilkanaście lat temu stale gościła w polskich domach, obecnie po długiej przerwie ponownie wraca do łask!
Prowadzący przygotował kaszę jaglaną w wersji wytrawnej, chociaż coraz więcej osób przygotowuje z niej słodkie desery. Jednak ugotowana w bulionie wraz z kurczakiem i zielonymi dodatkami, takimi jak lubczyk czy koperek, smakuje wyśmienicie. Uwierzcie mi, że całość świetnie ze sobą współgra!
Składniki na bulion:
2 l wody
2 udka z kurczaka
1 pęczek włoszczyzny
natka pietruszki
koper świeży
1 opalona na ogniu (bądź patelni) cebula
Rosół z kury Kucharek
250 g kaszy jaglanej
1 cebula
olej do smażenia
1 seler - korzeń
1 papryka czerwona
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
1 łyżka masła
Cebulka perłowa Smak
Do smaku: Koperek suszony, Lubczyk suszony Prymat
Sposób przygotowanie znajdziecie TUTAJ.