Ciekawi Was jak przygotować domowe, pieczone kiełbaski? Nic prostszego – zapraszam do obejrzenia przepisu na „Tortille z domowymi kiełbaskami z dipem jogurtowym”.
Żeby zrobić domową wytwórnię kiełbasek nie trzeba wiele. Wystarczy kilka składników i dobry przepis. Dziś nauczymy Was jak zrobić aromatyczne kiełbaski pieczone, które świetnie sprawdzą się na talerzu w towarzystwie zieleniny polanej dipem jogurtowym. Zresztą sprawdźcie sami.
Składniki:
4 tortille pszenne
400 g mielonego mięsa z szynki wieprzowej
1 cebula
1 cytryna
świeża mięta
1/2 jabłka
250 g jogurtu naturalnego gęstego
100 g liści brukselki
100 g pak choi (może być jarmuż, sałata rzymska, kapusta włoska, szpinak)
1 łyżka miodu
Olej do smażenia
Musztarda miodowa Prymat
Do smaku: Kminek mielony, Chili pieprz Cayenne, Pieprz ziołowy, Pieprz kolorowy, Sól morska Prymat
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.