Doradca Smaku VI: Tortilla z domowymi kiełbaskami i dipem jogurtowym, odc. 18

30.03.2017
Doradca Smaku VI: Tortilla z domowymi kiełbaskami i dipem jogurtowym, odc. 18

Ciekawi Was jak przygotować domowe, pieczone kiełbaski? Nic prostszego – zapraszam do obejrzenia przepisu na „Tortille z domowymi kiełbaskami z dipem jogurtowym”.

Żeby zrobić domową wytwórnię kiełbasek nie trzeba wiele. Wystarczy kilka składników i dobry przepis. Dziś nauczymy Was jak zrobić aromatyczne kiełbaski pieczone, które świetnie sprawdzą się na talerzu w towarzystwie zieleniny polanej dipem jogurtowym. Zresztą sprawdźcie sami.

Doradca Smaku VI: Tortilla z domowymi kiełbaskami i dipem jogurtowym, odc. 18

Składniki:

4 tortille pszenne               
400 g mielonego mięsa z szynki wieprzowej
1 cebula

1 cytryna
świeża mięta
1/2 jabłka
250 g jogurtu naturalnego gęstego 
100 g liści brukselki
100 g pak choi (może być jarmuż, sałata rzymska, kapusta włoska, szpinak)
1 łyżka miodu

Olej do smażenia
Musztarda miodowa Prymat

Do smaku: Kminek mielony, Chili pieprz Cayenne, Pieprz ziołowy, Pieprz kolorowy, Sól morska Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Suonatar 01.04.2017 22:50
Ciekawy przepis :)
anka1988 01.04.2017 21:39
smaczna propozycja na obiad
prymat