Doradca Smaku VI: Tort bezowy z kremem śmietanowym, odc. 31

25.04.2017
Doradca Smaku VI: Tort bezowy z kremem śmietanowym, odc. 31

Tort bezowy to deser, obok którego nie można przejść obojętnie. Sam wygląd zachęca do zjedzenia go w całości, a gdy dołożymy do tego smak, trudno nam się oprzeć.

Beza kojarzy się ze smakiem słodkiego dzieciństwa. Trzeba jednak pamiętać, że nie jest łatwo ją przygotować. Cała sztuka polega na dobrym pieczeniu, a następnie suszeniu. Andrzej Polan pokaże nam, jak najprościej przygotować ten elegancki deser. Słodycz bezy połączy z cierpkim smakiem jagód. Z kolei krem podbije aromat goździków oraz miodu. Kto z Was przyłączy się do „bezowego wyzwania”? 

Doradca Smaku VI: Tort bezowy z kremem śmietanowym, odc. 31

 

Blaty bezowe:
250 g białek (7 szt.)
300 g drobnego cukru
Goździki całe Prymat
Sól morska drobnoziarnista Prymat 

Składniki na nadzienie:
1 l śmietanki 36%
4 łyżki miodu
300 g jagód mrożonych lub świeżych
100 g serka naturalnego
Świeża mięta do dekoracji
Laska wanilii Prymat
Przyprawa do grzanego wina i piwa Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jan_mag 26.04.2017 12:54
pysznosci mniam
prymat