Doradca Smaku VI: Smażony indyk z ketchupem śliwkowym, odc. 16

Ketchup to obok musztardy ulubiony dodatek do dań. Dziś w intrygującej odsłonie śliwkowej podany z aromatycznym indykiem.
Własnoręczne przygotowanie ketchupu to świetny pomysł na uszczęśliwienie domowników. Zaskoczycie ich z pewnością, gdy przygotujecie go w wersji śliwkowej z lekko ostrą nutą imbiru. Taki ketchup możecie przyrządzić w większej ilości i przechować, żeby móc cieszyć się nim zdecydowanie dłużej.
Dziś połączony ze smażonymi sznyclami z indyka będzie stanowić zgrany duet. Smacznego!
Składniki na ketchup:
500 g śliwek świeżych lub mrożonych
7 pomidorów
2 cebule
50 ml octu jabłkowego
masło klarowane do smażenia
Do smaku: Imbir mielony, Sól morska, Pieprz kolorowy Prymat
Składniki panierki do mięsa:
50 g masła klarowanego
4 sznycle z indyka
1 sałata rzymska baby
1 cytryna
Seler sałatkowy Smak
Do smaku: Przyprawa do drobiu po myśliwsku, Rozmaryn suszony, Pieprz kolorowy Prymat
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się