Doradca Smaku VI: Okoń smażony w ziarnach słonecznika, odc. 15

27.03.2017
Doradca Smaku VI: Okoń smażony w ziarnach słonecznika, odc. 15

Świeżo, lekko i kolorowo – czyli okoń w ziarnach słonecznika, w otoczeniu kolorowych warzyw. To świetny sposób na szybki i ciekawy obiad.

Delikatne mięso okonia znakomicie będzie współgrać ze słonecznikową panierką. A żeby na naszym talerzu zagościły wiosenne kolory dodajmy do niego marchewki, groszek i szpinak. Ciekawe czy wiecie, że marchewki mogą występować nie tylko w kolorze pomarańczowym, ale i czerwonym oraz białym. Ostrości daniu nada chrzan, który zawsze doskonale współgra ze smakiem ryby.

 Doradca Smaku VI: Okoń smażony w ziarnach słonecznika, odc. 15

 

Składniki:

8 filetów z okonia (można zastąpić dorszem)
200 g suszonego słonecznika
2 białka jajek
ok. 20 drobnych kolorowych marchewek
1 jabłko
100 g groszku zielonego
2 garście szpinaku baby
50 g masła klarowanego
Olej do smażenia
Chrzan śmietankowy Smak
Do smaku: Pieprz cytrynowy, Ziele angielskie mielone, Sól gruboziarnista Prymat
Koperek świeży do dekoracji

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
prymat