Doradca Smaku VI: Lazania po polsku, odc. 8

Lasagne - najczęściej przygotowywana po włosku, z sosem bolognese, a dziś Andrzej Polan zaprasza na wersję tego dania „po polsku” z pieczarkami.
Wyjątkowego aromatu lasagne nadają pieczarki i puder z grzybów leśnych. Można go w prosty sposób przygotować u siebie w domu za pomocą młynka do kawy. Bierzemy grzyby leśne suszymy, mielimy i gotowe!
Czy wiesz, że… Do sosu beszamelowego można dodać odrobinę cytryny, która lekko zakwasi jego smak.
Składniki:
4 płaty makaronu lasagne
500 g pieczarek
2 szalotki
50 g suszonych grzybów
110 g masła
100 g mąki pszennej
500 ml mleka
1 cytryna
200 g serka śmietankowego
200 g sera gouda
Ogóreczki konserwowe Smak
Olej rzepakowy
Do smaku: Estragon suszony, Natka pietruszki suszona, Gałka muszkatołowa cała, Pieprz czarny, Sól morska Prymat
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się