Wydawałoby się, że ziemniak to takie banalne warzywo, ale tak naprawdę można z niego przygotować cuda. Może to być sałatka, zupa lub dodatek do dania głównego. Andrzej Polan przygotował dziś z ziemniaków kotlety.
Kotlety ziemniaczane możemy serwować samodzielnie lub w towarzystwie kawałka mięsa lub ryby. W wersji wegetariańskiej będą świetnie smakować z ulubioną sałatką.
Składniki:
Kotlety:
1 kg ugotowanych ziemniaków
10 plastrów szynki dojrzewającej
1 pęczek zielonej cebulki
½ opakowanie szpinaku świeżego baby
4 jajka
Mąka pszenna
Bułka tarta Prymat
2 łyżki masła klarowanego
Olej rzepakowy
100 g serka topionego
100 ml śmietany 18 %
Jabłuszka kaparowe Smak
Do smaku: Przyprawa do ziemniaków, Pieprz kolorowy ziarnisty, Sól morska Prymat
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.