Doradca Smaku VI: Grzybowy makaron z kurczakiem, odc. 5

Makaron z grzybami to klasyk, który zawsze sprawdza się jako szybkie danie obiadowe. Grzyby nadają mu wyjątkowego aromatu, natomiast kurczak sprawia, że potrawa jest sycąca. Co jest wyjątkowego w przepisie Andrzeja Polana? Specjalna kompozycja ziół: koperku, liścia lubczyku oraz estragonu. Spróbujcie koniecznie!
Każdego dnia stajemy przed wyzwaniem wyboru posiłku, który nie tylko trafi w gusta wszystkich domowników, ale też jego przygotowanie nie zabierze nam zbyt wiele cennego czasu. Jeżeli taki obiad dodatkowo z łatwością zapakujemy do pojemnika i zabierzemy do pracy to znaczy, że naprawdę warto włączyć go do codziennego repertuaru.
Składniki:
1/2 opakowania makaronu pióra
3 filety z kurczaka
500 g grzybów leśnych (np. borowików)
1/4 główki kapusty włoskiej
1 cebula
Do smaku: Koperek suszony, Liść lubczyku, Estragon suszony, Pieprz czarny mielony, Sól morska Prymat
Do dekoracji:
100 g sera dojrzewającego tartego
Olej koprowy
Natka pietruszki świeża
Kiełki rzodkiewki
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.
Komentarze (1)