Doradca Smaku VI: Frittata makaronowa z warzywami, odc. 36

Frittata to klasyczne danie kuchni włoskiej. W przepisie Andrzeja Polana popularna potrawa zmieniła jednak swoje oblicze. Obok jajek pojawił się makaron penne, który w połączeniu z aromatycznymi warzywami smakuje wyśmienicie!
Sposobów na przygotowanie dań z makaronu są setki, a nawet tysiące. Serwujemy je z różnymi sosami, szpinakiem lub na słodko. Dzisiaj przyszedł czas na frittate z warzywami! Jest to oryginalna i wyjątkowo smaczna potrawa. W tej odsłonie obok jajek głównym składnikiem jest makaron penne, cukinia, pieczarki oraz jajko. Smak dania podbija ser mozzarella oraz ostra papryka. To danie bez wątpienia posmakuje każdemu smakoszowi włoskiej kuchni!
Składniki:
200 g makaronu penne
1 papryka żółta pieczona
1papryka czerwona pieczona
1 papryka zielona pieczona
1 cukinia
100 g pieczarek
6 jajek
2 l wody
1 cebula
100 g sera żółtego tartego
300 g mozzarella mini
masło klarowane do smażenia
Pomidory suszone Smak
Do smaku: Bazylia suszona, Papryka ostra mielona, Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się