Niektórzy uważają, że nie ma nic lepszego niż kromka domowego pieczywa posmarowana delikatnym w smaku masłem. Dla wielbicieli dobrej jakości wypieków Andrzej Polan przygotował wyjątkowy przepis, w którym zdradził, jak szybko i łatwo upiec chleb we własnej kuchni.
Pieczenie chleba kojarzy nam się z pracochłonnym i skomplikowanym zajęciem, jednak z tą recepturą powinien sobie poradzić każdy. Świeży, chrupiący i pełen zaskakujących dodatków jest naprawdę na wyciągnięcie ręki! A ziołowe masło podbije serca nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Składniki:
50 g drożdży
125 ml mleka
250 ml wody
500 g mąki pszennej
1 łyżka cukru
1/2 szklanki otrąb owsianych
1/2 szklanki płatków owsianych
50 g pestek dyni
Oliwki zielone Smak
100 g masła
Skórka z 1/2 cytryny
200 g pomidorków koktajlowych
2 pomidory zielone
1/2 cebuli czerwonej
Pomidory suszone Smak
Kilka listków świeżej bazylii
Do smaku: Kminek mielony, Estragon suszony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.