Doradca Smaku VI: Ciasto z bananami do góry nogami, odc. 6

09.03.2017
Doradca Smaku VI: Ciasto z bananami do góry nogami, odc. 6

Od czasu do czasu każdy z nas ma ochotę na coś słodkiego. Jeżeli mamy pozwolić sobie na kulinarną rozpustę przygotujmy coś naprawdę wyjątkowego. Wielu z nas miało pewnie okazję spróbować ciasta z bananami. Ale jak wygląda ciasto „do góry nogami”? Zobaczcie sami!

 

Andrzej Polan radzi, aby słodki smak ciasta z bananami wzbogacić wyrazistym w smaku imbirem i cynamonem. Te przyprawy pasują zarówno do dań wytrawnych jak i deserów. Wystarczy szczypta, aby nadać korzennego aromatu wypiekom. Ciasto z bananami do góry nogami spełni z pewnością oczekiwania każdego łasucha.

 

Doradca Smaku VI: Ciasto z bananami do góry nogami, odc. 6

Składniki:
170 g masła
30 g cukru trzcinowego
4 banany
1 kg sera białego mielonego
70 g mąki pszennej    
150 g cukru
4 jajka
Do smaku: Cynamon mielony, Imbir mielony, Sól morska jodowana drobnoziarnista, Cukier z prawdziwą wanilią Prymat.
Do dekoracji: truskawki.

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 02.08.2017 20:25
Zrobiłam ciasto z bananami do góry nogami, wyszło wspaniałe a do tego jest wykwintne i przepyszne!!!
prymat