Od czasu do czasu każdy z nas ma ochotę na coś słodkiego. Jeżeli mamy pozwolić sobie na kulinarną rozpustę przygotujmy coś naprawdę wyjątkowego. Wielu z nas miało pewnie okazję spróbować ciasta z bananami. Ale jak wygląda ciasto „do góry nogami”? Zobaczcie sami!
Andrzej Polan radzi, aby słodki smak ciasta z bananami wzbogacić wyrazistym w smaku imbirem i cynamonem. Te przyprawy pasują zarówno do dań wytrawnych jak i deserów. Wystarczy szczypta, aby nadać korzennego aromatu wypiekom. Ciasto z bananami do góry nogami spełni z pewnością oczekiwania każdego łasucha.
Składniki:
170 g masła
30 g cukru trzcinowego
4 banany
1 kg sera białego mielonego
70 g mąki pszennej
150 g cukru
4 jajka
Do smaku: Cynamon mielony, Imbir mielony, Sól morska jodowana drobnoziarnista, Cukier z prawdziwą wanilią Prymat.
Do dekoracji: truskawki.
Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.