W polskiej kuchni jest taki przysmak, który można jeść zarówno z kotletem schabowym, jak i z żeberkami. Oczywiście mowa o ziemniakach! Andrzej Polan zaprezentował je w nieco innym wydaniu i podał z kabanosami. Zaciekawieni?
To bardzo dobrze! Przekonajcie się jak łatwo jest przygotować faszerowane ziemniaki. Wystarczy, że w swojej kuchni macie paprykę, kabanosy, cebulę oraz przyprawę do ziemniaków Prymat – takie zestawienie to prawdziwa uczta smakowa. Aby danie zachęcało pięknymi kolorami, warto dodać świeżą pietruszkę. W połączeniu z papryką będą stanowić dobraną parę.
Faszerowane ziemniaki to doskonały sposób na urozmaicenie klasycznego obiadu. Wasi domownicy będą jedli z apetytem.
Składniki:
15 średniej wielkości ziemniaków
Krem chrzanowy Smak
1 cebula
1 czerwona papryka
200 g kabanosów
200 g sera twardego dojrzewającego (np. bursztyn, parmezan, gran padana)
1 łyżka majonezu
Pęczek natki pietruszki
Olej rzepakowy do smażenia
Do smaku: Przyprawa do ziemniaków, Gałka muszkatołowa mielona.
Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.