Doradca Smaku II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

17.02.2014
Doradca Smaku II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

 

Indyk przez niektórych niesłusznie uważany jest za suche i twarde mięso. Dziś w programie ten mit został ostatecznie obalony. Sekret przyrządzenia smacznego indyka tkwi bowiem w szczegółach. Michel Moran po przyprawieniu mięsa najpierw delikatnie je podsmaża, następnie polewa tłuszczem z patelni i wkłada do piekarnika. Tak przygotowany indy na pewno będzie soczysty.

 

Czy wiesz, że... We Francji na  Święta serwuje się indyka faszerowanego kasztanami.

 

Doradca Smaku II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Udostepnij:

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 12.02.2015 20:17
Stronka działa extraa, jak wszystko w TVNie.. Przepisu brak....
Anonimowy 23.02.2014 18:13
szkoda ze przepisu brak
Anonimowy 22.02.2014 09:43
Dlaczego nie ma przepisu??? Gdy klilkam na odnośnik do przepisu przenosi mnie na stronę z przepisem udka faszerowanego :(
Renata9 17.02.2014 20:20
Fajnie, że jest II edycja konkursu, dzisiaj pierwsze pytanie i udało mi się trafić :-)
prymat