Doradca Smaku express: Spring rollsy z kaczą piersią, odc. 10

Wyraziste i pełne wyjątkowych smaków spring rollsy to niezawodny sposób, aby zachwycić podniebienia swoich bliskich. Dla fanów azjatyckiego jedzenia przygotowane przez Roberta Sowę sajgonki będą prawdziwą ucztą. A naprawdę niewiele trzeba, aby tą egzotyczną przekąskę zrobić we własnej kuchni.
Pomocne w przygotowaniu spring rollsów będzie kilka prostych trików, które można podpatrzyć u wybitnego szefa kuchni w kolejnym odcinku "Doradca Smaku express". Warto dowiedzieć się, jak sprawnie obrać i pokroić awokado i jak poradzić sobie z zawijaniem rollsów.
Składniki:
8 arkuszy papieru ryżowego
3 pieczone piersi z kaczki
1 melon
1 awokado
1 świeży ogórek
2 garści rukoli
8 Suszonych pomidorów z czosnkiem Smak
200 ml słodkiego sosu sojowego
6 czubatych łyżek majonezu
1 łyżka chrzanu wasali
Do smaku: Pieprz cytrynowy mielony, Kurkuma mielona Prymat
Do dekoracji: świeża mięta
Przepis na spring rollsy znajdziecie TUTAJ.
Komentarze (2)