PIKANTNA PIERŚ Z KURCZKA PODANA NA CHRUPIACEJ SAŁATCE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KAPARAMI
Składniki dla 4 osób:
400 g piersi z kurczaka
1 saszetka Marynaty płynnej pikantnej Prymat
4 żółte pomidory koktajlowe
4 czerwone pomidory koktajlowe
8 gałązek szczypiorku
4 gałązki bazylii
4 duże kapary
300 g sałat sezonowych
1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Prymat
8 Pomidorów suszonych Smak
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem i zamarynować w Marynacie płynnej pikantnej Prymat. Warto je wcześniej ponacinać nożem lub widelcem, dzięki czemu marynata wchłonie w głąb mięsa.
Sałatę porwać, dodać do niej pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe i pokrojony w zapałki szczypior.
Mięso wyjąć z marynaty i piec na grillu po około 5 minut z każdej ze stron. Gotową pierś pokroić w plastry i ułożyć na sałatce, którą przed podaniem należy wymieszać z sosem cesarskim. Talerz udekorować suszonymi pomidorami, całymi kaparami i listkami świeżej bazylii.
Smacznego!