Marynaty do różnych gatunków mięs (na 1 kg)
Do polędwicy wołowej:
½ szklanki oliwy z oliwek
1 op. grubo mielonego czarnego pieprzu Prymat
1 łyżka estragonu Prymat
4 łyżki musztardy Dijon
1 łyżka słodkiej papryki Prymat
Do jagnięciny:
½ szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka rozmarynu Prymat
4 ząbki czosnku
8 plastrów cytryny
1 łyżka grubo mielonego czarnego pieprzu
Do cielęciny:
½ szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki tymianku Prymat
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu cayenne Prymat
Do polędwicy wieprzowej:
½ szklanki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
3 łyżki przyprawy arabskiej Prymat
Do indyka:
½ szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka kardamonu
2 łyżki słodkiej papryki Prymat
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego Prymat