Przepisów na dania z dodatkiem ryb jest bardzo dużo. Można przygotować filety rybne pieczone w piekarniku, smażone w panierce, ale również te na parze. Co powiecie, by dziś przygotować rybkę na parze, która wydobywa się z gorącego, śmietankowego sosu? Koniecznie zobaczcie dzisiejszy przepis Doradcy Smaku.
W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku na talerz wpłynęła ryba i to nie byle jaka, bo halibut! Filety są bardzo delikatne w smaku i strukturze, dlatego należy się z nimi obejść w należyty sposób. Zgodnie z dzisiejszym przepisem, halibuta wcześniej oczyszczonego i osuszonego kładziemy na gorącym sosie śmietankowym z dodatkiem ziemniaków i wyrazistych w smaku kaparów. Zamknięty pod przykryciem będzie potrzebował kilku minut, by być gotowym do zjedzenia. Całość podajcie na liściach sałaty i stwórzcie roślinny, kolorowy talerz idealny do zjedzenia!
Przepis na halibuta z koprem włoskim i ziemniakami, znajdziecie pod linkiem -> LINK