ABC Przypraw przed Świętami: Przyprawa do pieczeni

18.12.2014
ABC Przypraw przed Świętami: Przyprawa do pieczeni

Kawałki pieczonego mięsa od zawsze królowały na suto zastawionych stołach. Soczysta pieczeń w towarzystwie smakowitych warzyw kojarzy nam się ze znakomitym obiadem. Odpowiednio przyprawiona pieczeń wieprzowa, wołowa lub cielęca stanowią doskonałą bazę pożywnego posiłku, natomiast dodatki do niej zależą od naszej kulinarnej kreatywności.

Przyprawa do pieczeni Prymat to kompozycja doskonale dobranych ziół, przypraw i suszonych warzyw, która wzbogaci walory smakowe i zapachowe pieczonych mięs. Majeranek i kminek dodadzą pieczeni niezawodnej nutki ziołowej, a tymianek nada potrawie orzeźwiający zapach. Pieprz i papryka zapewnią pieczeni odpowiednio pikantny smak.

Zastosowanie

Przyprawę do pieczeni polecamy stosować zwłaszcza do mięsa wieprzowego, wołowego i cielęcego. Najlepiej dodawać ją przed włożeniem pieczeni do piekarnika. Doskonale nadaje się także do przygotowania marynaty. Pieczeń najlepiej piec w temperaturze od 150 do 180 ° C, a w między czasie warto ją kilka razy obrócić. Po wyjęciu pieczeni z piekarnika najlepiej odstawić ją na kilka minut, dzięki czemu mięso będzie jeszcze smaczniejsze.

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

21.12.2014 17:57
chętnie skorzystam, przyprawa kupiona

Czarnula666

21.12.2014 11:19
No to pyszną pieczeń w czwartek będe miała :)
prymat