ABC Przypraw – Musztarda francuska

07.08.2014
ABC Przypraw – Musztarda francuska

Musztarda powstaje zazwyczaj ze zmielonych ziaren gorczycy. Ze względu na stopień rozdrobnienia powstają różne rodzaje musztardy – np. stołowa, sarepska, kremska, czy rosyjska. Znane są również musztardy smakowe – np. chrzanowa. Najmniej rozdrobnione ziarna gorczycy znajdują się w musztardzie francuskiej.

 

Musztarda francuska Prymat charakteryzuje się łagodnym smakiem i gruboziarnistą konsystencją. Kolorowe ziarna gorczycy oraz dodatek octu winnego czynią z niej wyborny dodatek do potraw mięsnych na ciepło i na zimno, a także do serów, jaj oraz sałatek. Musztarda francuska stanowi również atrakcyjny element dekoracyjny potraw.

 

Musztarda francuska ze względu na dekoracyjny wygląd i łagodny smak doskonale komponuje się ze smakiem delikatnych mięs, takich jak np. cielęcina. Może stanowić również idealny dodatek do ryb lub sosów do mięs i warzyw.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ania526

10.08.2014 15:23
mmmm :) wygląda smakowicie:)
prymat