Partner merytoryczny: Prymat

Najnowsze przepisy

Aktualności

Doradca Smaku VII: Dorsz z batatami w sosie chrzanowym, odc. 11

ds7_d2_odc8_dorszzbatatami_fot_maciejpiorko_mpp_4735

Kuchnia to miejsce nie tylko na codzienne standardowe posiłki. W kuchni można też szaleć! A jak mówi Michel Moran, nawet warto! Dzisiaj przygotował danie złożone ze smaków z całego świata.

Doradca Smaku VII: Boczek pieczony na ostro, odc. 10

ds7_d4_odc14_boczekpieczony_fot_maciejpiorko_mpp_5438

Czasem jest tak, że ma się po prostu ochotę na coś treściwego i niekoniecznie dietetycznego. Michel stwierdził, że dzisiaj przygotuje właśnie takie danie. Boczek pieczony na ostro może podnieść na duchu wszystkich, którzy odczuwają zbliżającą się jesień i październikowe chłody.

Doradca Smaku VII: Sałata z figami i serem, odc. 9

ds7_p37_salata_figi_foto_krystianszczesny_0076

Dzisiaj Michel Moran postanowił zaskoczyć nas naprawdę ciekawym daniem. Jak sam mówi, czasem żeby urozmaicić jaką potrawę, wystarcza jeden oryginalny składnik. Dziś wybrał figi! I to nie te w najbardziej popularnej postaci, czyli suszone, ale świeże!

Jakie są najlepsze dania z jabłek?

original_fit-800-600

Wszyscy kochamy jabłka, czyli najpopularniejsze owoce w Polsce. Każdy ma swój ulubiony rodzaj, niektórzy cenią ligole, inni lobo albo koksę. Rodzajów jabłek jest sporo i na pewno mamy w czym wybierać. Tym bardziej, że Polska jest jednym z ich głównych producentów na świecie! Zajadamy się jabłkami na surowo, bo są zdrowe i pyszne, ale pamiętajmy też, że to znakomity dodatek do wielu dań. Nie tylko na słodko! Jakich? Wszystko poniżej.

Doradca Smaku VII: Pieczony łosoś z ratatouille, odc. 8

ds7_d4_odc16_losozratatouille_fot_maciejpiorko_mpp_5651

Dzisiaj Michel Moran przygotowuje danie z naprawdę dużej ryby! Łosoś z białym sosem i ratatouille to potrawa dla prawdziwych smakoszy!

„Kuchenne Rewolucje” w lokalu „Ślonsko gościno”

ledz-w-smietanie

Dzisiaj drugi w tej serii odcinek „Kuchennych Rewolucji”. Tym razem prowadząca odwiedzi restaurację na przedmieściach śląskiego miasta, Tarnowskie Góry. Założyciele postanowili pójść w regionalną kuchnię i serwują przede wszystkim dania typowo śląskie. Zorientować można się już po samej nazwie lokalu: „Ślonsko gościno”.

Doradca Smaku VII: Zupa paprykowa z tostami, odc. 7

ds7_d5_odc22_zupapaprykowa_fot_maciejpiorko_mpp_6325

Każdy zna zupę pomidorową. A paprykową? Papryka, pomidory, pietruszka i cebula w połączeniu z bulionem warzywnym i odpowiednio dobranymi przyprawami tworzą pyszne i wyjątkowe danie.

Doradca Smaku VII: Naleśniki z kozim serem i szynką, odc. 6

ds7_odc1_nalesnikikoziser_fot_maciejpiorko_mpp_3770

Czas na danie z prawdziwym charakterem! Dzisiaj Michel Moran przygotowuje danie o południowym smaku, czyli naleśniki z kozim serem i szynką.

Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

ds7_d3_odc11_gulaszcielecy_fot_maciejpiorko_mpp_5100

Gęsty, gorący i przede wszystkim bardzo smaczny gulasz cielęcy to świetna propozycja na wrześniowy obiad!

Impreza w Suwałkach za nami!

do-dododania

W niedzielę wspólnie bawiliśmy się w Suwałkach. Wszystko udało się znakomicie, każdy miał okazję skorzystać z wyjątkowych atrakcji i spróbować przysmaków przyrządzanych przez samego mistrza Roberta Sowę.