Partner merytoryczny: Prymat

Najnowsze przepisy

Aktualności

Zjedz zdrowo i sycąco – czyli sezon na… kasze i kaszotto

5_fit-800-600

Na zewnątrz coraz zimniej. Co jeść, aby się nasycić i dostarczyć organizmowi wartościowych kalorii? Zimą wcale nie musi być nudno i monotonnie. Koniecznie wypełnijmy nasze menu daniami z kaszy.

Sezon na... słodkie i aromatyczne napoje rozgrzewające

dix_4736_fit-800-600

Ten tydzień należy do wyjątkowo chłodnych. Nie dość że za oknem szaro i ponuro, to dodatkowo mocno przymroziło. Dlatego z niechęcią wychodzimy z domu i z tak wielką przyjemnością do niego wracamy. A w domowym zaciszu chętnie rozgrzewamy się ciepłymi napojami.

Czas na poświąteczny detoks, czyli Sezon na… sałatki

prymat-12.2016207446_fit-800-600

Za nami Święta i dla większości z nas kilka wolnych dni, w trakcie których niewielu z nas pozwalaliśmy sobie na pysze, lecz nie do końca dietetyczne jedzenie. Nic dziwnego, nie sposób odmówić sobie tych wszystkich pyszności, od których uginały się nasze stoły i w przygotowanie których wszyscy byliśmy zaangażowani.

Noworoczni Doradcy Smaku Miesiąca

2595

Wraz z nadejściem Nowego Roku mam dla Was wyróżnienia dla styczniowych Doradców Smaku Miesiąca, którzy w poprzednim miesiącu zrobili na mnie największe wrażenie.

Co jeść na śniadanie, by mieć dużo energii?

gryczanka-z-twarozkiem-sliwkowym

Coraz częściej poruszanym tematem jest istota śniadania, które przez wielu nazywane jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Od tego jak będzie on skomponowany zależy reszta naszego dnia. Pierwszy posiłek powinien więc być tak skonstruowany, aby pobudzić metabolizm i usprawnić jego pracę w ciągu dnia.

Strefa przekąsek, czyli sposób na smaczne przyjęcie

zdj2

Smaczne przekąski to nieodłączny element udanych przyjęć. Wiadomo, że samodzielne zorganizowanie imprezy w domu to nie lada wyzwanie i trzeba pamiętać o wielu sprawach. Niestety, posprzątanie domu i wybór stroju na wieczór to dopiero początek listy zadań.

Sylwester w domu? Zobacz, jakie menu przygotować

zdj4

Przygotowanie menu na Sylwestra to prawdziwe wyzwanie dla gospodarzy. Wiadomo, że pracy będzie sporo, a możliwości domowej kuchni są nieco mniejsze niż tej w restauracji. Dlatego dania muszą być dość proste w przygotowaniu i uniwersalne.

Przekąskowy słownik pojęć

zdj11

Finger food, tapas - zastanawiacie się, co znaczą te słowa? Coraz więcej podróżujemy, a co za tym idzie poznajemy nowe smaki z różnych stron świata. Na pewno zauważyliście, że część tych obco brzmiących pojęć na stałe zadomowiło się w naszym kulinarnym języku.

Poznaj zasady udanego przyjęcia

zdj7

Nierzadko na samą myśl o przygotowaniu imprezy w domu zaczynamy się stresować. Trzeba w końcu pamiętać o najmniejszych drobiazgach i przewidzieć wszystkie problemy, które mogą pojawić się po drodze. Dlatego za organizację przyjęcia należy zabrać się z odpowiednim wyprzedzeniem.

Mistrz Smaku poleca: Sznycle z indyka z wędzonym serem, odc. 14

odec.14_sznycel_1

Sznycel z indyka to doskonały pomysł na obiad. Jest smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu. Z serem wędzonym, ziemniaczkami i pomidorkami koktajlowymi stanowi znakomity w smaku posiłek. Zobaczcie, jak to danie przyrządził Robert Sowa!