Partner merytoryczny: Prymat

Najnowsze przepisy

Aktualności

Doradca Smaku VIII: Krem brûlée z pomidorami suszonymi i parmezanem, odc. 30

dsviii_p12_krem_brulee_fot_krystianszczesny_0220_ksz_0780

Krem brûlée zwykle kojarzy nam się ze słodkim deserem. A czy pomyślelibyście, że można go przygotować na słono?

Doradca Smaku VIII: Gicz cielęca w sosie pomidorowo-musztardowym, odc. 29

dsviii_p35_gicz_cieleca_fot_krystianszczesny_0170_ksz_9472

Polska wariacja na temat tradycyjnej włoskiej potrawy – ossobuco. Idealna na rodzinny obiad. Pełna aromatów, soczysta i dobrze doprawiona.

Grillowa majówka nadchodzi!

dix_9235

Tej wiosny pogoda nam sprzyja - ciepłe, słoneczne dni sprawiają, że mamy ochotę wyjść na zewnątrz i spędzić czas na świeżym powietrzu. W związku z piękną pogodą większość z nas inaugurację sezonu grillowego ma już za sobą, ale tradycyjnie czekamy na majówkę, aby ten wyjątkowy czas grillowania rozkręcił się na dobre!

Doradca Smaku VIII: Carpaccio z kaczki z awokado, odc. 28

dsviii_p36_carpaccio_kaczka_fot_krystianszczesny_0217_ksz_9490

Carpaccio najczęściej kojarzy się z cienko pokrojonym mięsem wołowym. Na fali popularności carpaccio powstały różne jego wersje - carpaccio z ryb, warzyw i owoców, ale także z różnego rodzaju mięs.

„Kuchenne rewolucje” w natarciu – „Ibis” w Goszczanowie

9089

Tym razem historia lokalu, który stał się typowym barem. Zniechęcenie sięga zenitu. Czy da się cokolwiek jeszcze ratować?

Doradca Smaku VIII: Ceviche z okonia z melonem, odc. 27

dsviii_p34_ceviche_okon_fot_krystianszczesny_0243_326a6711

Ceviche to pochodząca z Ameryki Południowej, bardzo oryginalna dla naszej strefy klimatycznej potrawa, przyrządzana z surowej ryby, marynowanej wcześniej w soku z cytrusów. Najczęściej przygotowuje je się z łososia, jednak tym razem Michel Moran postawił na okonia morskiego, który idealnie nadaje się jako składnik główny tej egotycznej przystawki.

Jak wiosna to szparagi! Sprawdź 10 super przepisów.

prymat-20.04.2015176484-1_male_fit-800-600

W końcu przyszła pora na szparagi. Są zdrowe, są fit i są pyszne. Niewiele trzeba by je przyrządzić. Absolutny must have tego sezonu.

TOP CHEF: Monika Brodka i Igor Herbut gośćmi 7. odcinka! Czy potrawy kucharzy podbiją ich podniebienia?

top-chef_odc_7_foto-p.-tarasewicz-jake-vision-94

Przed kucharzami walka o staż. To moment, na który w każdej edycji czekają wszyscy uczestnicy. Kto stanie do walki o prestiżową nagrodę? O tym między innymi zdecyduje specjalne jury: Monika Brodka i Igor Herbut.

Doradca Smaku VIII: Chłodnik maślankowo-pomidorowy, odc. 26

dsviii_p11_chlodnik_maslankowy_fot_krystianszczesny_0206_dsc06559

Lubicie gazpacho? W dzisiejszym programie Michel Moran pokazuje alternatywę dla hiszpańskiego gazpacho. Do pomidorów i papryki dodaje... maślankę! Zaskakujące połączenie, które orzeźwia i ochładza organizm - w sam raz na upały.

Doradca Smaku VIII: Musaka po Michelsku, odc. 25

dsviii_p26_musaka_po_michelsku_fot_maciejpiorko_45

Musaka czy lazania? Musaka to taka grecka wersja włoskiej lazanii - zamiast makaronu typu lasagne, poszczególne warstwy przekładane są... bakłażanami! A w dzisiejszym odcinku programu "Doradca Smaku" przenosimy się do Grecji i tradycyjnej kuchni greckiej. Michel Moran proponuje swoją wersję Musaki. Skusicie się?