To co najlepsze z rusztu

Sezon grillowy zaczyna się wraz pierwszymi ciepłymi dniami, kiedy słońce grzeje coraz mocniej i dłużej. Tylko tyle wystarczy, aby ruszyć na dobre z grillowaniem. Gdy wszystko budzi się do życia pojawia się w nas także chęć do… grillowania. Brak pośpiechu, luźne i niezobowiązujące spotkania w przyjacielskiej atmosferze gwarantują wprost idealny wypoczynek. Tym bardziej, że grill jest uznawany za jedną z naszych największych zdobyczy cywilizacji. Jest także powodem do satysfakcji wielu Polaków (po 1989 roku, aż  81% Polaków wskazało popularność  grillowania  jako  ważną zmianę w życiu).

KONKRETY, CZYLI MIĘSO Z GRILLA

Karkówka, kiełbasa czy boczek? W towarzystwie sałatki lub w wersji podstawowej ze świeżym pieczywem i musztardą? A może dla odmiany grillowany schab lub pierś z kurczaka?

 

RYBKA LUBI... GRILLA

Ryby z grilla są nie tylko smaczne, ale też cenione za walory zdrowotne. To także łakomy kąsek dla osób dbających o linię. Na grillu przyrządza się je błyskawicznie. 

 
 

WARZYWNIAK NA RUSZCIE

Lato nierozłącznie kojarzy nam się z grillem i aromatycznymi mięsami - soczystą karkówką, kiełbaską z musztardą czy chrupiącymi skrzydełkami. Jednak coraz chętniej szukamy nowych smaków, układając na grillu warzywa.

 

GRILLOWANIE NA PATYKU

Grillowe specjały nie muszą ograniczać się do kiełbaski czy karkówki. Kiedy już nasycimy się podstawowymi daniami z rusztu, zaczynami poszukiwać nowych wyzwań kulinarnych…

 
     
 

HISTORIA PEWNEGO SMAKU - MUSZTARDA

Ilość rodzajów, bogactwo smaków i różnorodność konsystencji oraz zastosowania uczyniły z musztardy dodatek wyjątkowy i niezastąpiony, bez którego trudno wyobrazić sobie dziś smak wielu potraw. 

 

PRZYPRAWY IDEALNE NA GRILLA

Dzięki przyprawom do grilla czas spędzony na wspólnym biesiadowaniu będzie wyjątkowy nie tylko ze względu na doborowe towarzystwo, ale także wyborny smak i aromat przygotowanych potraw.