Strefa Przekąsek - Artykuły

Jesteśmy ekspertami w przyrządzaniu mięs, lepieniu pierogów czy doprawianiu gulaszów. Spokojnie można powiedzieć, że w gotowaniu zup osiągnęliśmy mistrzostwo, a takich pysznych jak w Polsce nie zjemy nigdzie na świecie. Wszystko wskazuje na to, że przekąski nie są naszą mocną stroną, a gdy tylko spodziewamy się gości, rozpaczliwie przeszukujemy książki kucharskie i Internet, aby znaleźć choć kilka inspiracji. Dlatego poniżej znajdziecie trochę informacji ze świata przekąsek i na pewno solidnie zgłębicie swoją wiedzę. Zapraszam do lektury!

   

Pasty kanapkowe - idealne na przyjęcie

Mała kanapeczka z pokrojonej bagietki z łyżeczką pysznej pasty, to doskonała przekąska na domową imprezę.

 

Niewielki afrodyzjak o mocnym smaku

Kapary są z wyglądu zupełnie niepozorne, ale już po pierwszym spróbowaniu uderza nas ich intensywny i niespotykany smak.

 

Pyszne przekąski na diecie

Czasem jest tak, że mamy ogromną ochotę, aby "coś" zjeść, ale co zrobić, gdy jesteśmy na diecie?

 

 

 

 

 

     

Smaczna historia koreczków

Koreczki są jedną z najpopularniejszych przystawek, prostą, ale bardzo smaczną przekąską.

 

Numer jeden spiżarni

Zarówno ogórki kiszone, jak i konserwowe mają wiele zalet - są smaczne i niskokaloryczne.

 

Smak słońca zamknięty w słoikach

Esencją kuchni włoskiej są suszone pomidory. 

 

 

 

 

 

     

Śródziemnomorskie skarby

Czarne oliwki - dojrzewające w śródziemnomorskim słońcu, zielone oliwki - soczyste i pełne niepowtarzalnego smaku.

 

Kreatywna deska przekąsek

Deskę przekąsek, a właściwie serów – bo taka była pierwsza forma tej przystawki - wymyślili Francuzi.