Robert Sowa - Mój Przepis na... Sukces w kuchni

 

Robert Sowa - Mistrz Kulinarny, kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych. Wiceprezes elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, twórca menu dla pasażerów Polskich Linii Lotniczych LOT.

Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnym Krakowie, zdobywając doświadczenie jako kucharz i kelner. Lata 1988-1992 spędził w Austrii, gdzie terminował u znanej w branży hotelarsko-gastronomicznej rodziny Cammerlander w tyrolskim Gerlos i w Bad Ischl.

Po powrocie z Austrii, przez 17 lat zarządzał kuchnią warszawskiego Hotelu Jan III Sobieski. We wrześniu 2010 roku postanowił spróbować swoich sił w nowym miejscu… I od tego czasu realizował swoje marzenie o autorskiej restauracji.

 

 

Wywiad z Robertem Sową

 

Kurczaka wielka sztuka przyprawiania

 

Zobacz jak gotuje Robert Sowa 

 

Piknik z Robertem Sową Sosy do kurczaka Roberta Sowy Kulinarny podbój Madrytu Roberta Sowy