Polityka prywatności

 

DoradcaSmaku.pl przywiązuje szczególną wagę do ochrony prywatności użytkowników serwisu. Poniżej znajdziesz dokument, który wyjaśnia zasady gromadzenia i przetwarzania informacji, które podajesz nam przy rejestracji i korzystaniu z DoradcaSmaku.pl.


Przetwarzanie danych osobowych

Ze względu na sposób funkcjonowania usług serwisu internetowego DoradcaSmaku.pl, zalecamy rejestrację Użytkownika w serwisie poprzez wypełnienie odpowiedniego formularza rejestracyjnego. Rejestracja ułatwi Użytkownikowi posługiwanie usługami oferowanymi przez serwis, takimi jak system komentarzy, blogów czy system wprowadzania przepisów kulinarnych. Warto jednak podkreślić, że rejestracja w serwisie jest w pełni dobrowolna i nieobowiązkowa. 

Dane osobowe, które podajesz w formularzu rejestracyjnym, jak również inne zebrane przez serwis dane osobowe użytkowników są przetwarzane w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.)oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204).

Zbiór zgromadzonych danych osobowych traktowany jest jako osobna, niezależna baza danych i jest przechowywany na serwerze serwisu DoradcaSmaku.pl, w strefie zapewniającej właściwą ochronę. Pełen dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy serwisu DoradcaSmaku.pl, zajmujący się administracją bazy i jej bezpieczeństwem.

 

Weryfikacja, modyfikacja i usunięcie danych osobowych

Każdy Użytkownik serwisu DoradcaSmaku.pl, który dostarczył nam swoje dane osobowe wypełniając formularz rejestracyjny, albo w inny sposób zamieszczając je w serwisie, ma nieograniczony dostęp do dotyczących go danych i prawo do ich weryfikacji, modyfikacji, bądź usunięcia.

 

Zakres udostępniania informacji

W oparciu o dane przedstawione przez Użytkowników, oraz w oparciu o dane techniczne wynikające z logowania i użytkowania serwisu przygotowywane są zbiorcze zestawienia statystyczne. Te zestawienia mogą być ujawniane podmiotom trzecim – nie zawierają danych, ani informacji pozwalających na identyfikacją pojedynczego Użytkownika.

Serwis DoradcaSmaku.pl nie sprzedaje, nie wynajmuje, ani nie dzierżawi list klientów innym podmiotom.

 

Cookies

W celu dostarczenia jak najlepszych wrażeń z korzystania z DoradcaSmaku.pl, używamy cookies. Cookies to niewielka informacja zapisywana przez serwer na urządzeniu końcowym użytkownika (komputerze, tablecie, smartfonie), którą nasz serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera. Pliki cookie nie zawierają danych pozwalających na Twoją identyfikację, nie są udostępniane osobom trzecim, a ich odczytanie jest możliwe wyłączenie przez serwer, który je utworzył.

Cookies zawierają informacje statystyczne o ruchu i zachowaniu użytkownika w obszarze serwisu DoradcaSmaku.pl, pozwalające usprawniać działanie serwisu.

W serwisie DoradcaSmaku.pl wykorzystujemy technologię cookies w celu dostosowania naszego serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach strony. Dane te będą zapisane w postaci cookies. Oznacza to, że będzie je pamiętał Twój komputer, ale udostępni je jedynie w ramach serwisu doradcasmaku.pl. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych.

Jeśli masz problemy z używaniem naszej strony lub nie zgadzasz się na personalizację serwisu proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

 

W jaki sposób zmienić ustawienia dotyczące cookies w różnych przeglądarkach?

  • Mozilla Firefox – kliknij tutaj
  • Microsoft Internet Explorer - kliknij tutaj
  • Google Chrome - kliknij tutaj
  • Opera - kliknij tutaj
  • Apple Safari - kliknij tutaj
  • w telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych - zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

Pamiętaj jednak, że prawidłowe działanie kont użytkowników jak również wygoda korzystania z serwisu DoradcaSmaku.pl uzależniona jest od włączonych cookies.

Serwis nie ponosi odpowiedzialności za działania cookies używanych przez inne serwisy internetowe, do których odnośniki znajdują się w serwisie DoradcaSmaku.pl.

 

Informacje o dostępie do serwisu

Informacje o logowaniu i dostępie do zasobów serwisu  są wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją serwerów serwisu, jak również w celach statystycznych, przy analizie demograficznej użytkowników. Stosownie do zapisu art. 15 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), administracja serwisu może zostać zobowiązana do wydania informacji o dostępie do serwisu na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

 

Linki do innych stron internetowych

DoradcaSmaku.pl nie odpowiada za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli stron do których linki mogą znaleźć się w serwisie. Zachęcamy Użytkowników do zapoznania się z treścią oświadczeń o ochronie prywatności umieszczanych na wszelkich stronach gromadzących dane osobowe. Deklaracja polityki prywatności serwisu DoradcaSmaku.pl odnosi się wyłącznie do danych gromadzonych przez wydawców serwisu DoradcaSmaku.pl w ramach działania tego serwisu.

 

Zakaz wysyłania niepożądanych wiadomości

Użytkownicy mogą przesyłać swoje adresy e-mail i inne dane kontaktowe w ogólnodostępnych obszarach witryny internetowej. Jednocześnie Użytkownicy zgadzają się nie gromadzić takich adresów i danych w celach wysyłania niepożądanych wiadomości.

 

Zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu DoradcaSmaku.pl

Serwis DoradcaSmaku.pl będzie na bieżąco aktualizował oświadczenie polityki prywatności dostosowując ją do rozwoju technologii i rozwoju serwisu DoradcaSmaku.pl, o czym administracja będzie informować na łamach serwisu.

 

Kontakt

W przypadku pytań lub wątpliwości dotyczących powyższej deklaracji polityki prywatności, warunków korzystania z serwisu prosimy o kontakt pod adresem: kontakt@doradcasmaku.pl

 

Prawa Autorskie

Copyright © Prymat 2010. All rights reserved.