Michel Moran o kuchni

Moran nie ukrywa, że uwielbia dania proste. W jednym z wywiadów powiedział: - "Jem dobrą rybę z grilla, steka, proste warzywa. Kiedy pracowałem u znakomitych kucharzy francuskich oni jedli proste rzeczy - np. omlet z pieczarkami. Każdy dobry kucharz tak działa, lubimy oczywiście spróbować nowości, ale przede wszystkim produkt musi być dobry. U siebie zjadłbym na pewno małże św. Jakuba i rybę z grilla. Bo to są świetne produkty, proste dania."


Z polskiej kuchni nie spróbował jeszcze czerwonego barszczu, ponieważ nie przepada za burakami. 
W programie Magdy Mołek w ROLI GŁÓWNEJ przyznał się do swojego zamiłowania do soli. - Lubię sól. To jest niebezpieczne. Im więcej solimy, im bardziej lubimy sól, tym bardziej zaciera się granica. - mówił podczas rozmowy.

Cyt.: www.se.pl