Michel Moran - Mój Przepis na... Sukces w kuchni

 

Michel Moran urodził się we Francji, choć rodzice jego to Hiszpanie. To świadomy szef kuchni i restaurator z ogromnym doświadczeniem, dla którego zawód kucharza to nie tylko profesja, to przede wszystkim pasja.

Tajemnice kuchni zgłębiał już jako 14 letni chłopiec. Wykształcenie zdobywał w paryskiej szkole hotelarstwa „Jean Doruant” . Natomiast praktyki zawodowe odbywał w pięciogwiazdkowym hotelu „Royle Monceau” zlokalizowanym w samym sercu Paryża oraz w restauracji „Le Jardin”(oznaczonej 2 gwiazdkami Michelin), gdzie szefem kuchni był sam Gabriel Biscaye czy Bernard Loiseau. Jego kolegą, również praktykantem, był słynny Yannik Alleno.

 

 

 

 

Wywiad z Michelem Moranem

Zobacz jak gotuje Michel Moran

Michel Moran o kuchni
Michel Moran: "Doradca Smaku"

Michel Moran: "Moje Smaki"

Piknik z Michelem Moranem