Łukasz Pielak

1

Łukasz Pielak

Absolwent Technikum Gastronomicznego w Otwocku. Pracę zawodową rozpoczął w 1998 roku, lecz prawdziwa szkoła "życia" zaczęła się w Hotelu Bristol w Warszawie w 2001 roku. Jako młody kucharz miał szczęście, gdyż mógł uczyć się od najlepszych kucharzy. Pracował tam z szefami z Polski i zagranicy. 

Łukasz Pielak - absolwent Technikum Gastronomicznego w Otwocku. Pracę zawodową rozpoczął w 1998 roku, lecz prawdziwa szkoła "życia" zaczęła się w Hotelu Bristol w Warszawie w 2001 roku. Jako młody kucharz miał szczęście, gdyż mógł uczyć się od najlepszych kucharzy. Pracował tam z szefami z Polski i zagranicy.

 

Kierowany chęcią rywalizacji i poznania umiejętności innych kucharzy brał udział w wielu konkursach gastronomicznych. Największym sukcesem było zwycięstwo w konkursie L'Art de la Cusine Martell, który jest uważany za jeden z najważniejszych konkursów, jakie odbywają się w Polsce. W 2008 roku został przyjęty do Klubu Szefów Kuchni, z czego jest bardzo dumy.

 

Od sierpnia 2010 roku rozpoczął pracę w hotelu InterContinental w Warszawie, jako szef restauracji Platter.