Kurczaka wielka sztuka przyprawiania

 

 

Drób to niezwykle delikatne w smaku mięso, dlatego też warto tak dobrać przyprawy, aby podkreślić jego smak, wydobyć naturalne walory, a jednocześnie nadać potrawie ciekawy i oryginalny charakter.

Egzotycznie

Egzotycznego koloru, aromatu oraz charakteru nada curry. To indyjska mieszanka przypraw: kurkumy, imbiru, kardamonu, korzenia lubczyku, kolendry, pieprzu czarnego, papryki słodkiej, chili oraz cynamonu.

Orient po europejsku

Smak kebab-gyros zawojował  europejskie podniebienia. Odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw pozwoli przenieść się w świat tureckiej kuchni.  Papryka słodka, gorczyca biała, kolendra, jałowiec, rozmaryn, chili, kurkuma i czosnek  to między innymi mieszanka jednej z najpopularniejszych przypraw marki Prymat – Przyprawy kebeb-gyros.

Ziołowo

Delikatne w smaku i aromacie zioła doskonale podkreślą walory białego mięsa. Do drobiu doskonale pasują bazylia, oregano czy zioła prowansalskie, które stanowić będą dominującą nutę smaku potrawy.

Apetycznie

Papryka czerwona to jedna z ulubionych przypraw Polaków. Niezwykle intensywna, ceglasta barwa przyprawy z łagodnym i głębokim smakiem nadaje apetycznego koloru potrawom z kurczaka.

Na szybko

Oczywiście tylko z mieszanką przypraw: Mój przepis na soczystego kurczaka Prymat. Precyzyjny dobór ziół i przypraw sprawia, że kurczak będzie pyszny, aromtyczny i gotowy do zjedzenia bardzo szybko. Wystarczą tylko 3 kroki!

Tradycyjnie

Smak tradycji zapewnia Przyprawa do kurczaka, na którą składają się: imbir, kurkuma, majeranek, papryka słodka, chili, czosnek, kolendra, kmin rzymski, goździk oraz gorczyca biała to doskonała mieszanka pozwalająca uzyskać znany i lubiany, a zarazem smakowity efekt.