Konkretny, czyli mięso z grilla

Karkówka, kiełbasa czy boczek? W towarzystwie sałatki lub w wersji podstawowej ze świeżym pieczywem i musztardą? A może dla odmiany grillowany schab lub pierś z kurczaka?

W sezonie grillowym mięsa z rusztu to podstawa. Najlepiej, aby były wcześniej zamarynowane, dobrze doprawione, aromatyczne, podane ze smakowitymi dodatkami… Mięsa z grilla to temat rzeka. Możliwości i wariantów potraw jest tak wiele, że każdy znajdzie coś dla siebie – kulinarny tradycjonalista, wielbiciel nowości, poszukiwacz egzotycznych smaków. Tylko od wyobraźni grillującego zależy, co finalnie znajdzie się na talerzu. Coraz częściej na ruszt trafiają więc kawałki pysznego schabu czy delikatnego drobiu. Soczyste i aromatyczne kawałki mięsa z grilla z powodzeniem mogą stanowić smaczną propozycję na obiad lub kolację.

Fantastycznym dopełnieniem grillowanych mięs są warzywa, lekkie sałatki, wędzone sery oraz owoce. Kolorowe dodatki nie tylko uatrakcyjnią mięsne potrawy, ale też będą stanowiły dodatkową porcję witamin. Apetycznie podane skuszą nawet najbardziej tradycyjnego mięsożercę.