Dariusz Struciński

1

Dariusz Struciński

Szef Kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, znany jest w branży jako jeden z najbardziej kreatywnych organizatorów i pomysłodawców imprez. 

 

 

 

Dariusz Struciński - szef Kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, znany jest w branży jako jeden z najbardziej kreatywnych organizatorów i pomysłodawców imprez.

 

Był pomysłodawcą (istniejącego do 2009 roku) Festiwalu Ryby, Wędki i Muzyki "Sielawa Blues". Organizuje również Turniej Restauracji Warmii i Mazur, a od dwóch lat konkurs L'Art de la Cusine Martell w zamku Ryn. Od kilku lat odpowiada za kulinarną oprawę Pucharu Świata w Siatkówce Plażowej, gdzie pełni rolę Dyrektora Gastronomii Turnieju.

 

Kucharz i Szef Kuchni w drugim pokoleniu, kontynuuje rodzinną tradycję. Kulinarną Szkołę Gastronomiczną ukończył w Olsztynie. Od piętnastu lat jest Szefem Kuchni Hotelu Anders, a także cenionym organizatorem i instruktorem praktycznej nauki zawodu. Chętnie angażuje się w wydarzenia kulinarne w całej Polsce.

 

Juror wielu prestiżowych konkursów zawodowych, dwukrotnie nominowany był do Kulinarnego Oskara. Zaangażowany (od marca 2008) w tworzenie Krakowskiej Kuźni Kulinarnej z Markiem Widomskim i Karolem Okrasą, gotował dla wielu znanych osobistości, przygotował też niezliczoną ilość prestiżowych imprez w Ambasadach Polski w Paryżu, Pradze i Londynie. Był gospodarzem programu telewizyjnego TVP "Mistrzowskie Grillowanie". Hobby Dariusza to dobra książka, film i siatkówka. Czas wolny spędza z rodziną ukochana córką Nelą i żoną Małgorzatą.