Adam Chrząstowski

1
 

Adam Chrząstowski

Wiele lat temu dla gotowania porzucił studia filozoficzne. Swoją karierę zawodową zaczynał w warszawskim Hotelu Bristol. Następnie objął stanowisko jednego z szefów kuchni, restauracji Hotelu Sheraton w Warszawie. W poszukiwaniu smaku zawędrował aż do odległego Szanghaju, gdzie przez dwa lata pełnił funkcję szefa kuchni restauracji Hunters i Tropicana. Przez 4 lata był asystentem Kurta Schellera w hotelu Rialto (Warszawa). 

 

Adam Chrząstowski - wiele lat temu dla gotowania porzucił studia filozoficzne. Swoją karierę zawodową zaczynał w warszawskim Hotelu Bristol. Następnie objął stanowisko jednego z szefów kuchni, restauracji Hotelu Sheraton w Warszawie. W poszukiwaniu smaku zawędrował aż do odległego Szanghaju, gdzie przez dwa lata pełnił funkcję szefa kuchni restauracji Hunters i Tropicana. Przez 4 lata był asystentem Kurta Schellera w hotelu Rialto (Warszawa).

 

Adam Chrząstowski był również trenerem Kulinarnej Reprezentacji Polski Juniorów, z którą uczestniczył w prestiżowych konkursach, mistrzostwach i pucharach świata, olimpiadach kulinarnych. Jego uczniowie są dziś szefami kuchni wielu znanych restauracji. Obecnie możemy skosztować potraw jego autorstwa w krakowskiej restauracji Ancora, której jest jednocześnie szefem kuchni i współtwórcą. Przez cztery sezony był gospodarzem programu "Adam po pracy" na antenie Kuchni tv.

www.chefadam.pl