Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

13.05.2010 08:30

Przesoliłam zupę. Jaka rada, aby usunąć sól z gara?

Odpowiedzi (7)

Marcin46

Zadanych pytań: 124

13.05.2010 08:49

Nie ma rady. Możesz tylko zabić jej smak. Surowy ziemniak gotowany w takiej zupie wciąga trochę soli. Niektórzy dodają cukru, ale to maskowanie, no i zawsze możesz rozcieńczyć albo odlać wodę i dolać czystej.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.05.2010 09:04

najlepiej wszystko od nowa lub jakieś inne danie jak domownicy głodni.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

13.05.2010 09:43

Można także rozcieńczyć zupę wrzątkiem. Smak soli staje się wtedy mniej intensywny.

Aseret

Zadanych pytań: 13

13.05.2010 11:26

Dodać mleka słodkiego i zagotować

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

13.05.2010 11:51

Dobra rada od Marcina czysta wszystko wyciągnie

halina17

Zadanych pytań: 271

13.05.2010 12:19

Włożyć do zupy jablko obrane i gotować parę minut , wciągnie trochę soli.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

13.05.2010 18:01

albo powrzucać skórki chleba też wyciągnie sól

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak