Pytania

Opublikowano

Renata/renia577

Czy biszkopt wyjmować z piekarnika od razu po upieczeniu?

Odpowiedzi

  • 10
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ja wyłączam piekarnik i czekam ok. 15 minut
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Kiedyś wyczytałam w jakimś czasopiśmie że biszkopt należy wyjąć od razu po upieczeniu i rzucić nim z dużej wysokości na blat. Niewiem czy to skuteczny sposób bo nie próbowałam:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Ja wyjmuję biszkopt zaraz po upieczeniu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Po co rzucać ?? chyba po to by się połamał ... Ja biszkopt po upieczeniu pozostawiam na chwilkę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach aby nie opadł i po chwili dopiero wyciągam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna155

    zostawić na kilka minut przy uchylonych drzwiczkach,jeśli na roladę wyjąć od razu
  • 0
    031
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja również wyjmuje biszkopt zaraz po upieczeniu ,nie widzę sensu trzymac go dłużej w piekarniku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Danuta16

    Ja pozostawiam w wygaszonym i otwartym piekarniku przez 10 min.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Po upieczeniu biszkoptu otwieram piekarnik i zostawiam go tak na kilka minut, następnie wyjmuję. Ale w żadnym wypadku nie rzucam nim ani o podłogę ani o blat stołu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwa643

    uchylic drzwi najlepiej najpierw wyjąc i uderzyć mocno o blat np stołu w tedy nie upadnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Gdy biszkopt się upiecze uchylam drzwiczki piekarnika czekam kila minut i dopiero wyjmuję obchodzę się z ciastem delikatnie ,pierwsze slyszę o rzucaniu nim o blat