Pytania

Opublikowano

krokus

Bita śmietana co zrobić, żeby się nie zważyła: -ubijaj mocno schłodzoną -zmniejsz obroty miksera gdy zacznie gęstnieć -nie mieszaj śmietan różnych firm, ani o różnej zawartości tłuszczu -nie dodawaj do niej gorących płynów - gdy łączy się bitą śmietanę z sokiem, serkiem, czy płynną czekoladą - mieszaj łyżką

Odpowiedzi

  • 14
    original
    Opublikowano

    Margo1

    Tak o tym wiem ,ale dziękiza radę
  • 14
    original
    Opublikowano

    Janina

    Bardzo często robię bitą śmietanę i nie miałam problemu, ale dobra podpowiedź;)
  • 14
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    dobra rada zawsze pomocna
  • 14
    original
    Opublikowano

    berys18

    przyda się porada
  • 12
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    dobra rada.
  • 10
    original
    Opublikowano

    AnielskaSlodycz

    wow wiem czytałam o tym kiedys
  • 10
    dsc_0146-1
    Opublikowano

    ZEWA

    rada jak najbardziej przydatna dla uczących się piec
  • 10
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Też zawsze trzymam się tych zasad :)
  • 10
    original
    Opublikowano

    Ania321

    Dobra i praktyczna wskazówka :)
  • 10
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Dobra rada się przyda :)
  • 9
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    dobra rada, dzięki
  • 6
    2012-08-06-09.21.57-1
    Opublikowano

    idealme

    fajnie, że czasami można się tu czegoś dowiedzieć:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Przydatne wskazówki sama z nich korzystam i zawsze jest ok :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    gosia56

    dobra rada ')
  • 6
    original
    Opublikowano

    pestka

    rada jak najbardziej przydatna dla
  • 4
    original
    Opublikowano

    Czyki

    Tak ze śmietaną nie ma żartów, bo może wyjść masełko:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    treonina

    dobra rada
  • 0
    227372_104911419596857_5505332_n
    Opublikowano

    Milka100

    korzystam z tych zasad a co najważniejsze musi być mocno słodzona co najmniej kilka godzin
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adrianna759

    Dobrze wiedzieć, bo jutro będę robić bitą śmietanę.