Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z mięsem i czerwoną soczewicą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 450 gr
wrzątek 300 ml
olej 1 łyżka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
Nadzienie:
soczewica czerwona 1 szkl
mięso z kurczaka 400 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mięsem i czerwoną soczewicą

Mięso z kurczaka ugotowanego w rosole oddzielić od kości. Soczewicę ugotować w 2 szklankach wody, wystudzić.
Mięso i soczewicę zmielić dodać przyprawy i jajko wymieszać.
Ciasto zagnieść, wałkować cienko i lepić pierogi, gotować w osolonym wrzątku, podawać z tłuszczem i przyrumienioną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 14.06.2012 19:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak