Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na biszkopcie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 1 l
czekolada biała 200 g
wiórki kokosowe 100 g
cukier wanilinowy 32 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na biszkopcie

Ściąć ostrożnie wierzchnią część biszkopta (ok. 1/3 całości). Następnie drobno pokruszyć. Spód zostawić.
Pół litra śmietanki i czekolady podgrzać na małym ogniu do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać wiórki (1 szklankę). Dobrze ostudzić.
Do zimnej masy dodać pokruszony biszkopt. Należy dać tyle, aby masa nie zrobiła się za sucha. Zmiksować, po czym wyłożyć na spód biszkoptowy. Odstawić do lodówki.
Pozostałe pół litra śmietanki ubić na sztywno (Można użyć śnieżki ubitej na 200 ml mleka). Dodać cukier waniliowy, ubijać aż do rozpuszczenia cukru a następnie dodać rozpuszczoną ostudzoną żelatynę. Wyłożyć bitą śmietanę na masę.
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 15.02.2012 20:42
smaczne
Sarenka 23.07.2011 12:52
Rzeczywiscie - pieknie wyglada
Aniunia773 01.02.2011 15:32
Pieknie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak