Sposób przygotowania

CIASTO:zagniatamy make ,margaryne,proszek ,smietane Dodajemy zoltka utarte z 1/3 cukru i ponownie zagniatamy. Dzielimy na dwie czesci i rozkladamy na dwoch blaszkach. Na wierzch ciasta nakladamy powidla,piane ubita z bialrek i posypujemy orzechami. pieczemy 25 minut w tem. 180 st. tak samo postepujemy z drugim plackiem. KREM: zoltka utarte z cukrem i obiema makami rozprowadzamy odrobina mleka. Reszte mleka zagotowujemy i wlewamy do niego nase jajeczna . caly czas mieszajac az powstanie budyn,Wystudzony budyn ucieramy z miekkim maslem. nakladamy gruba warstwe kremu na wierzch jednego placka i przykrywamy drugim plackiem,spodem do gory. Wstawiamy do lodowki i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !