Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYCHOTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 1 szt.
śmietana 3 lyzki
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
żółtko jajek 4 szt.
białko 6 szt.
cukier 1.3 szkl.
Krem:
mleko 0.5 litra
mąka ziemniaczana 2 lyzki
mąka pszenna 2 lyzki
cukier 1 szkl.
cukier waniliowy 2 szt
masło 1 szt.
żółtko jajek 2 szt.
ORAZ:powidla
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: PYCHOTKA

CIASTO:zagniatamy make ,margaryne,proszek ,smietane Dodajemy zoltka utarte z 1/3 cukru i ponownie zagniatamy. Dzielimy na dwie czesci i rozkladamy na dwoch blaszkach. Na wierzch ciasta nakladamy powidla,piane ubita z bialrek i posypujemy orzechami. pieczemy 25 minut w tem. 180 st. tak samo postepujemy z drugim plackiem. KREM: zoltka utarte z cukrem i obiema makami rozprowadzamy odrobina mleka. Reszte mleka zagotowujemy i wlewamy do niego nase jajeczna . caly czas mieszajac az powstanie budyn,Wystudzony budyn ucieramy z miekkim maslem. nakladamy gruba warstwe kremu na wierzch jednego placka i przykrywamy drugim plackiem,spodem do gory. Wstawiamy do lodowki i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 26.03.2011 15:48
Musi być smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak