Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt standardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2% 2 łyżki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt standardowy

Do miski dajemy białka z jajek, ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier a potem żółtka, na koniec wsypujemy proszek do pieczenia mąkę i mieszamy powoli, dodając mleko, piec w piekarniku ok 20 min w termoobiegu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.03.2013 20:37
bardzo fajny przepis
Ewelina38 21.03.2013 19:47
sam w sobie jest pyszny, i jest rewelacyjną bazą pod inne wspaniałe ciasta :)
Bernadeta1 07.03.2013 13:39
bardzo smaczny
Wafelek2601 29.11.2012 09:35
Super
kamyk 09.11.2012 20:54
dobry biszkopt zjem nawet sam n z dżemem
Magdalena80 03.03.2011 20:27
pyszności
wiola333 04.02.2011 12:14
z mlekiem jeszcze nie robiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak